maanantai 4. marraskuuta 2013

Vanhan kaapin tuunausta...

Löysin kaapin www.findit.fi kautta ja maksoin siitä vaivaiset 75e :) Alaosa oli 1900-luvun alkupuolelta ja yläosan oli joku tehnyt myöhemmin 50-luvulla. Visio oli selvä kun sain kaapin kotiin, valkoiseksi ja patina päälle.

Patinoinnin tekemiseen on kait yhtä monta tapaa kun on patinoijaakin. Mä en ole mikään noviisi entisöinnissä mutta paljon olen ainakin yrittänyt jos ei muuta :D

Harmittaa kovasti että en innostuksissani (silloin ei vielä ollut bloggaaminen mielessä) ottanut sitä ENNEN kuvaa, nyt on vaan kuva jälkeen. Voin toki kertoa että kaappi oli maalattu vaalean ruskeaksi ja siinä oli iiihanat (not) vihreät röpelölasit yläkaapin ovissa. Kaappi oli kamala, jokin sai mut näkemään sen potentiaalin siinä. Työläs mutta niin palkitseva tuunaus.



Tekniikka mitä käytin oli hyvin helppo. Maalasin valkoisella pohjamaalilla kaksi kerrosta jonka jälkeen maalasin kerroksen öljypohjaisella valkoisella kalustemaalilla. Kun kaappi oli kuivunut kunnolla, hioin reunat, kulmat ym paikat mitkä käytössä kuluu. Tein myös kaappiin vasaralla ja puukolla kolhuja ja naarmuja. Olin valinnut harmaan petsivahan jonka levitin pienissä erissä kaappiin ja joka pienen erän jälkeen pyyhin sen tärpätissä kastetulla rievulla pois. Vaha jää ainoastaan hiottuihin, naarmuihin ja kolhuihin kiinni. Tuloksena mielestäni hyvinkin aidon näköinen patina :)

Antakaa anteeksi huonolaatuinen instagram kuva, innostuksissani tästä blogin perustamisesta en malttanut odottaa että saisin paremman kuvan tästä kaapista vaan tyydyin jo olemassa olevaan kuvaan. Lisään yksityiskohtaisempia kuvia pikimmiten :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti