tiistai 5. marraskuuta 2013

Koiria, kanoja, kukkoja, pupu ja gekko :)

Meillä asustaa erinäinen joukko eläimiä. Itse lapsesta saakka olen tykkännyt niitä hoitaa ja touhuta kaikenlaista. Nyt kun on niitä omia lapsia saanut kaksinkin kappalein niin sitä haluaisi antaa heille sen saman kokemuksen mitä itse olen saanut. Tosin, itse jouduin niitä lapsena vinkumalla vinkumaan ja välillä jopa salakuljettamaan salaa kotiin :D Nyt aikuisena se taidan meidän perheessä olla minä joka niitä ehdottelen muille perheenjäsenille?

Elli on meidän perheen veteraani, 12-vuotias sekarotuinen koira joka on aikamoinen persoona. Erittäin älykäs ja nopea oppimaan ollut pennusta saakka. Ensimmäinen yhdessä hankittu lemmikki mieheni kanssa.

Meillä asuu myös Basset hound Tove, joka pari vuotta sitten tuli meille eläkkeelle. Tovekin on jo mahtavat 9 vuotta vanha ja erittäin hellyyttävä persoona :) istui ensimmäisestä päivästä lähtien meidän perheen touhuihin kuin olisi aina asunut meillä!

Nyt kahden kesän ajan meillä on parin ystäväni kanssa ollut pieni kommuuni kanala :) Rakensimme kanalan meidän ulkorakennuksen yhteyteen talkoo voimin ja nyt saamme sitten keväisin käydä hakemassa kanat ja syksyllä kylmän tullen ne palautetaan talviasuttavalle farmille :) Tänä kesänä ensimmäistä kertaa annoimme parin kanan hautoa ja tuloksena oli ensin neljä tipua ja toisella kerralla yksi tipu. Kanat elävät pihassamme vapaana. Ensin hieman jännitti kuinka koirat ja kanat sopeutuvat toisiinsa mutta kaikki on sujunut hienosti. Lapset nauttivat kovasti kanojen hoitamisesta ja munien keräämisestä :)

Meillä on myös vuoden ikäinen rex-rotuinen pupu nimeltä Pikku-pilkku. Pilkku asuu kesät ulkona häkissä ja talvet sisällä meidän kanssa. Suunnitelmissa olisi ottaa hänelle ystävä talvella :)

Meillä on myös terraariossa elävä leopardigekko nimeltä Bella. Bella on loppujen lopuksi aika "tylsä" lemmikki koska se o niin arka että syliin ei voi ottaa. Kuitenkin saalistusta on aika mielenkiintoista ja viihdyttävää seurata, ja helppo hoitoinen lisko on todella. Joitakin saattaa hieman iljettää sen ruokavalio mihin kuuluu jauhomadot, heinäsirkat, kärpäset ym. Kesällä lasten suurta huvia on itse pyydystää sille ruokaa :)

Elli
Tove ja Klaara-Pahvihousu
Bff <3
Pikku-Pilkku
Kaksi päivää vanha tipu :)
Elämää meillä <3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti