tiistai 5. marraskuuta 2013

Sadonkorjuuta, säilömistä...

Rakastan syksyssä sitä että kaapit ja pakastimet saa täyttää lähes ilmaisella ruoalla. Mielestäni ihmisten pitäisi käyttää nykyistä enemmän marjoja luonnosta koska niitä riittää vaikka kuinka. Meillä on ihan pieni kasvimaa mihin keväällä laitoin mm. punajuuria ja avomaan kurkkuja. Maku on itse säilötyssä aivan mahtava varmasti myös en takia että siihen on nähty vaivaa ja se on ihan itse tehtyä :)


Punajuuret säilöin netistä napatulla reseptillä jonka löydät täältä.


Kurkkusalaatin tein reseptillä jonka löydät täältä. En koskaan osta kaupasta kurkkusalaattia mutta nyt päätin että aion kokeilla ja kyllä kannatti! Todella maistuvaa oli. Suolakurkkujen reseptin otin täältä  mutta vaihdoin piparjuuren valkosipuliin. NAM.

Mehuja tein viinimarjoista ja puolukoista koko talven varalle. Mehumaijalla saa helposti ravintorikasta mehua. Mulla on kuitenkin tapana tehdä hieman vähemmän sokerista mehua joten laitan ne säilyvyyden takia pakkaseen.

Puolukoita oli tänä syksynä paljon meidän metsässä ja saimmekin pakkaseen useamman sangon :) Lapset on aina mukana sadonkorjuussa innokkaana, meillä on metsään tehty nuotiopaikka mihin keräämisen yhteydessä saa laittaa makkarat grillaantumaan. Perkaaminenkin on niiden mielestä (VIELÄ) hauskaa :)


Hilloja tein useita erilaisia, omenahilloa, mustikka-mansikkahilloa, mansikkahilloa, puolukkahilloa. Suosikkini oli kuitenkin porkkana-karviashillo jota toiset kutsuvat nimellä köyhänmiehen lakkahillo. Mun mielestä se ei maistunut ollenkaan lakkahillolle niin kun osa väittää mutta hyvää se oli! Itse maustoin sen vielä kanelilla mikä sopi siihen paremmin kuin hyvin. Reseptin löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti